Skip to main content

Door ijzersterk optreden Malestein in Frankrijk mag ook Ferencvaros zich kwartfinalist noemen

Na Lois Abbingh en Vipers Kristiansand heeft ook het Ferencvaros van Angela Malestein (foto) zich afgelopen weekend voor de kwartfinale van de Champions League geplaatst.

Advertentie

De Hongaren maakten de nederlaag van vorige week tegen Brest Bretagne goed. Na 28-30 werd het in de return 26-31 (12-16) voor Ferencvaros.

Malestein was in Frankrijk ijzersterk. De rechterhoekspeler van Oranje zette tien van haar elf schotpogingen in de tussenronde van de Champions League om in een doelpunt.

SG BBM Bietigheim
Ook SG BBM Bietigheim heeft de play-offs overleefd. Na de zege van vorig weekend (29-27) hadden de Duitsers genoeg aan een remise bij Ikast Håndbold. Na 13-18 halverwege kwam de Deense thuisploeg terug tot 31-31.

Voldoende voor SG BBM Bietigheim zich bij de laatste acht van het kampioenenbal te scharen. De vertrekkende Kelly Dulfer (vijf doelpunten) en Inger Smits vonden namens de koploper van de Bundesliga het net.

Volgende maand
In het weekend van 27 en 28 april is het onder andere Vipers Kristiansand – Györ, SG BBM Bietigheim tegen Odense Håndbold en Ferencvaros ontvangt Team Esbjerg. Ook CSM Bucuresti en Metz Handball spelen volgende maand om een plaats bij de Final4 van de Champions League.

Foto: FotoReza

Advertentie