Skip to main content

Door Voermans loopt Tachos toch puntje in, DFS Arnhem profiteert helemaal

Door een late van Joep Voermans (foto) heeft Tachos gisteravond gelijkgespeeld tegen Hellas (31-31) en is zo één punt ingelopen op koploper BFC dat voor het eerst in maanden in de eredivisie verloor.

Advertentie

In Den Haag maakte Kevin Pronk niet alleen gelijk (30-30), maar de opbouwer van Hellas zette de thuisploeg dertig tellen voor het eind ook op voorsprong. Met nog drie seconden op de klok ging een schot uit stand van Voermans toch binnen waardoor Hellas en Tachos de punten moesten delen.

Heel lang leken de Waalwijkers aan het langste eind te trekken. Een voorsprong bij rust (15-18) werd lang succesvol verdedigd. Na de 23-26 van Joep Hamers waren de laatste tien minuten van het eredivisieduel voor Hellas.

Aalsmeer 2
Zo is Tachos één punt ingelopen op de lijstaanvoerder, want BFC ging voor het eerst sinds september in de competitie ten onder. Bij Aalsmeer 2 werd het 28-22 (16-10). Ook in de achtste finale van de beker trok de ploeg uit Beek bij de Noord-Hollandse opleidingsploeg aan het kortste eind.

Runner-up DFS Arnhem heeft helemaal geprofiteerd van het verlies van BFC. De lichtblauw-roden rekenden in eigen huis af met degradatiekandidaat PSV: 37-24. Halverwege stond het al 21-11 voor DFS Arnhem dat met nog zeven wedstrijden te gaan vijf punten achterstand heeft op de Limburgse lijstaanvoerder.

BENE-League
Na dertig speelrondes strijdt de eredivisiekampioen met de nummer zes uit de HandbalNL League om één plekje in de BENE-League.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie