Skip to main content

Door wedstrijdritme kan E&O-doelman Grit het hoge niveau aan

Als keeper uit de tweede divisie had Sjoerd Grit (26) niet kunnen bedenken dat hij dit seizoen al zoveel minuten onder de lat van E&O zou staan. De Emmenaar bewijst het hogere niveau aan te kunnen.

Advertentie

Grit heeft de hele jeugdopleiding van E&O doorlopen. Als reserve koos hij drie jaar geleden voor een overstap naar DOS uit Emmer-Compascuum. “Om veel speelminuten te maken. Bij E&O 2 was ik destijds de derde keuze”, legt Grit uit. “Met DOS zijn we vanuit de hoofdklasse naar de tweede divisie gepromoveerd.”

Afgelopen lente werd de lange goalie weer lid van de club uit zijn woonplaats Emmen. “Ik wilde weer vaker in de week trainen en bij E&O loopt keepertrainer Anatoli Galouza rond. De beste in zijn vak. Reden genoeg voor mij om terug te komen. Dat ik zoveel minuten in de hoofdmacht zou maken had ik vooraf niet verwacht.” 

Net als zijn vader
Onder trainer/coach Harrie Weerman heeft Grit zijn debuut op het hoge niveau gemaakt en mag zich inmiddels een vaste waarde van E&O noemen. “Ik heb de prestatie van mijn vader geëvenaard. Ook hij stond bij het eerste van E&O op doel. Daar hebben we het samen over”, lacht Grit. “Ik geef niet snel op en heb altijd met de gedachte gespeeld om voor E&O in de eredivisie te spelen. Mooi dat het gelukt is.”

Advertentie

“De gemaakte speelminuten in Emmer-Compascuum hebben me geholpen een betere keeper te worden”, legt Grit uit. “Wedstrijdritme is belangrijk voor me gebleken. Ook het niveau op de training in Emmen is weer hoger dan bij DOS waardoor ik iedere week uitgedaagd wordt. Dat moet ook, want de schoten in de eredivisie zijn weer harder en slimmer. Ik geloof dat mijn vorm nog steeds groeit.” 

Gijs Engels en Maarten Wilms
Op dit moment vormt Grit een koppel met Gijs Engels. “Ook hij is weer gaan trainen bij E&O en op verzoek lid geworden, omdat collega Maarten Wilms geblesseerd is. Het maakt mij niet zoveel uit met wie ik de minuten moet afwisselen. Zolang de samenwerking goed en fijn is.”

Met de groen-witten, die dit jaar worden ondersteund door talenten van buur Hurry-Up, moet Grit in de eredivisie genoegen nemen met plaats zes. “We hebben zes van de negen wedstrijden kunnen winnen, dat is prima. Tegen een topploeg als Houten konden we lang mee”, besluit Grit. “E&O is een jong team en per wedstrijd kunnen we beter worden. Ik zie ons nog wel stijgen op de ranglijst. Dat zou uitkomen, want ik hou niet van verliezen.”

Foto: FotoReza

Advertentie