Skip to main content

Doorgeschoven Wong en jongelingen moeten het bij Aalsmeer doen: “Ik weet de weg”

Na heel succesvolle jaren zijn bij Aalsmeer een aantal zekerheden weggevallen. Zo staat Wai Wong (34) aankomend seizoen alleen voor de groep.

Advertentie

Wong volgt Bert Bouwer op die vier landstitels met de Noord-Hollanders binnenhaalde. “Tijdens de eerste trainingsweek betrapte ik mezelf erop dat ik vaker dieper nadacht over zaken. Het was even onwennig. Maar meer of andere druk voel ik niet, want als assistent kent deze groep mij al goed en andersom ik hen”, legt Wong uit.

Als rechterhand van Bouwer maakte de oud-middenopbouwer de goede jaren van Aalsmeer van heel dichtbij mee. “De club heeft door mij al vroeg naast Bert te zetten voorgesorteerd op zijn pensioen”, vertelt Wong. “Dat maakt de overgang soepeler. Ik weet de weg.”

Alleen Mohlin is nieuw
Tijdens de competitiestart op 2 september, Aalsmeer komt meteen bekerwinnaar en rivaal Volendam tegen, ontbreken voormalig basisspelers Rob Jansen en Jeffrey Boomhouwer bij de zwart-gouden op het wedstrijdformulier. “Ik kan niet voortborduren op het oude”, weet Wong. Ook Max de Maat is gestopt. “Jonge jongens zullen vroeger voor de leeuwen worden gegooid.”

Advertentie

Alleen de Zweed Evon Mohlin is nieuw. “Het is even afwachten hoe hij van een knieblessure terugkeert. Destin van Dijk had dit jaar een mooie rol in ons spel kunnen spelen, maar hij heeft voor Bevo gekozen. Ik verwacht veel van een talent als Martijn de Jong. Onder mij en Bert sloot hij halverwege vorig seizoen al aan. Hij heeft stappen gezet en ook ben ik benieuwd naar hoe andere jongelingen als Hidde van Oorschot en Sam de Vries het gaan doen.”

Andere mensen
“Wij kijken redelijk hetzelfde naar het spelletje”, deelt Wong over zijn voorganger. In zijn tijd als assistent heeft Wong veel van Bouwer kunnen opsteken. “Nu neem ik zelf beslissingen en ga ik kleine dingen anders doen. Ook zijn Bert en ik andere mensen. Dat is het grootste verschil.”

De nieuwe hoofdtrainer van Aalsmeer moet de club weer aan prijzen helpen, want het vorige seizoen ging als een nachtkaars uit. “Toen we trainden in plaats van finales speelden, duurde het seizoen te lang voor de spelers. Het begon te trekken en knagen. Erbuiten staan waren we al jaren niet meer gewend”, geeft Wong toe. “Afgaande op trainingen en oefenwedstrijden durf ik over aankomend seizoen nog geen voorspelling te doen.”

Op 9 september
Na Volendam-uit laat Wong zich in zijn nieuwe rol op 9 september voor het eerst aan het thuispubliek zien. Dan komt Hurry-Up op bezoek in De Bloemhof.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie