Skip to main content

Doorstart LIONS: Broers Eussen blijven, nieuwe trainer komt uit België

De toekomst van LIONS is met de oprichting van Stichting Stimulering Top Handbal Limburg (SSTHL) veiliggesteld. De fusieclub uit Sittard meldt veel meer goed nieuws.

Advertentie

Na constructief overleg met de curator is er groen licht gegeven voor de doorstart van LIONS. De SSTHL gaat in het nieuwe seizoen geleid worden door Sjraar Cox. Hij is voormalig burgemeester van de gemeente Sittard-Geleen.

Enkele weken geleden werd LIONS na de verloren rechtszaak met voormalig speler Joao Jacob Ramos failliet verklaard. Er volgde uitsluiting aan de HandbalNL League, maar daar kwam het NHV snel op terug.

Bruno Thevissen
De nieuwe trainer/coach komt uit België. Dat is de 50-jarige Bruno Thevissen. In zijn thuisland heeft hij eredivisionist HC Eynatten onder zijn hoede. Thevissen is in bezit van de benodigde papieren.

Ids en Jur Eussen (foto) hebben het vernieuwde LIONS hun woord gegeven en blijven. De broers, op de longlist van Oranje voor de WK-playoff met Griekenland, spelen ook na de zomer in het wit-goud van de Limburgers. Er wordt gekeken naar versterkingen.

Schmeits en Kleijkers
Dat is nodig, want basiskrachten Rob Schmeits en Bram Kleijkers hebben bij competitiegenoot Sporting Pelt getekend. Oud-internationals Ivo Steins, die na het ontslag van Fred Michielsen zondagmiddag tijdens de start van LIONS aan de HandbalNL League met Lambert Schuurs op de bank zit, en Jasper Adams stoppen.

Foto: FotoReza

Advertentie