Skip to main content

Dorgelo kiest voor Oranje

Matthias Dorgelo (21) kan voor Nederland uitkomen. De doelman van het Deense GOG heeft voor Oranje gekozen.

Advertentie

Dorgelo is opgegroeid in Denemarken, maar heeft een Nederlandse ouder. Zo is hij in aanmerking voor een Nederlands paspoort gekomen.

Vorige maand liep de goalie stage bij de ploeg van Staffan Olsson. In het besloten oefenduel op Papendal met Tsjechiƫ maakte Dorgelo veel indruk waarna hij de knoop doorhakte.

IHF op de hoogte
Ook de IHF is op de hoogte van de nieuwe nationaliteit en keuze van Dorgelo. Met GOG is hij afgelopen midweek door Kielce uitgeschakeld in de Champions League.

De komst van Dorgelo is door de langdurige blessure van Bart Ravensbergen meer dan gewenst. Andere gegadigden onder de lat van de Oranjemannen zijn Evan de Lange van Volendam en Arjan Versteijnen die in de zomer naar EHV Aue gaat.

8 en 12 mei
In mei speelt Nederland met Griekenland om een WK-ticket. Dorgelo is op 8 en 12 mei, een thuiswedstrijd in Eindhoven, uit te kiezen. Het wereldkampioenschap is in januari 2025 in Kroatiƫ, Noorwegen en het thuisland van Dorgelo: Denemarken. Voor het duel met Griekenland zijn nog tickets te koop. Met de code HANDBALINSIDE10 krijg je 10% korting.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie