Dorgelo trekt voor het eerst shirt van Nederland aan

By 17 maart 2024Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Doelman Matthias Dorgelo (21) heeft gisterenmiddag op Papendal zijn officieuze entree voor het Nederlands team gemaakt.

De jonge goalie van GOG, die ook voor thuisland Denemarken en het Noorwegen van zijn moeder kan uitkomen, speelde veertig minuten tijdens de tweede keer Nederland – Tsjechië. Na de partij van vrijdagavond (29-29) speelden beide landen in Arnhem opnieuw tegen elkaar.

Drie keer twintig minuten
Doordat het een officieuze oefeninterland was kon Dorgelo het tenue van de nationale ploeg aantrekken. Er werd drie keer twintig minuten gespeeld waarbij na iedere helftwissel de score weer op nul ging. Na de eerste twee delen werd Dorgelo door Arjan Versteijnen afgelost.

Het oefenduel op Papendal stond onder leiding van scheidsrechters Rob Wiendels en Tom Erinkveld. Het jonge scheidsrechterskoppel uit Gelderland is sinds dit seizoen actief in de BENE-League.

In mei
De vraag is: laat Dorgelo zich in mei zien tijdens de WK-playoffs van Oranje met Griekenland? Dan moet de keeper officieel als Nederlander zijn aangemeld bij de IHF.