Skip to main content

DOS opnieuw twee keer thuis in Europa Cup

De handbaldames van DOS spelen opnieuw hun beide wedstrijden in de Europa Cup thuis in sporthal de Klabbe in Emmer-Compascuum. DOS had in de vorige ronde tegen Abu Baku uit Azerbeidzjan ook al twee keer een thuiswedstrijd. De ploeg plaatste zich via dat tweeluik voor de laatste zestien van de Challenge Cup.

Advertentie

”We doen dit simpelweg omdat het goedkoper is”, vertelt DOS-trainer Rob Fiege aan RTV Drenthe.
“De speelsters zullen een gebaar maken en bijdragen uit de spelerspot. Het bestuur zal hetzelfde doen. En we zijn druk op zoek naar sponsors. Het zou ook mooi zijn al de gemeente Emmen en de provincie Drenthe het belang inzien van Europees handbal. Het is uniek voor Drenthe dat een club zover komt in Europa. E&O en Hurry Up hebben dit nog nooit gehaald”, aldus Fiege.

De kosten voor een Europa Cup weekend zijn er hoog laat Fiege weten. “We moeten sowieso al vijfhonderd euro betalen als inschrijfgeld aan de EHF (Europese Handbal Federatie), maar daar komen de kosten voor de scheidsrechters nog overheen. Zij krijgen reiskostenvergoeding, onderdak en ook nog een dagvergoeding. Daarnaast moeten wij de tegenstanders onderdak bieden en we betalen nu mee aan hun vlucht. Als wij op onze beurt ook weer naar Servië zouden moeten, zou het allemaal nog veel duurder worden. Er zijn rond die datum niet heel veel tickets en ze kosten rond de tweehonderd euro. Dan heb ik het nog niet eens over de bagage die mee moet. Dus dit is een stuk goedkoper.”

Toch had Fiege niet verwacht dat de Serviërs met het voorstel akkoord zouden gaan. “Ik ben best verbaasd dat het gelukt is. We hebben onderhandeld met de club uit Servië en ze zijn akkoord gegaan. Misschien omdat ze denken dat ze makkelijk van ons gaan winnen.”

Foto: Jaap van der Pijl

Advertentie

Join the discussion 2 Comments

  • freedom schreef:

    Hi there! Would you mind if I share your blog with my zynga group? There’s a lot of folks that I think would really appreciate your content. Please let me know. Thank you|

  • Visa Vietnam schreef:

    It’s very easy to find out any topic on net as compared to textbooks, as I found this piece of writing at this web site.|