Skip to main content

DOS speelt twee keer thuis in Challenge Cup

By 7 januari 2016Eredivisie

DOOR INUS HARS – In de volgende ronde van de Challenge Cup spelen de handbalsters van Schüler Afbouwgroep Dos twee keer thuis. De eredivisionist uit Emmer-Compascuum heeft daarover overeenstemming bereikt met de Servische opponent ZRK Izvor Bukovicka Banja. Beide teams staan vrijdag 15 en zaterdag 16 januari tegenover elkaar in sporthal De Klabbe.

Advertentie

Zowel Dos-voorzitter Homme Hof als trainer/coach Rob Fiege zijn uiterst tevreden met het bereikte akkoord. Niet alleen uit sportief perspectief, maar tegelijk met het oog op de financiële consequenties. ‘Dit scheelt ons een dure reis naar Servië’, aldus Fiege. De dubbele wedstrijd op de eigen thuisbasis werd ook in november gehanteerd, toen de Emmer-Compascuumse ploeg korte metten maakte met Abu Baku uit Azerbeidzjan.

Live opnames
Ondertussen heeft het er alle schijn van dat de media – net als in november – breed aandacht gaan besteden aan het handbalspektakel. Zo gaat voorzitter Hof er van uit dat RTV Drenthe wederom brede aandacht aan beide confrontaties gaat besteden. Ook wordt weer rekening gehouden met de ruime aanwezigheid van schrijvende pers.

Positieve uitstraling
Aangezien de kosten van deelname aan een buitenlandse competitie nogal ingrijpend zijn, liet coach Fiege recent weten graag te zien dat de provincie de club te hulp schiet. ‘Elders worden clubs die op Europees niveau spelen al ondersteund’, stelt voorzitter Hof vast die in dit verband wijst op de positieve uitstraling van in het buitenland acterende sportteams. Weliswaar bespaart de vereniging zich de uit de pan rijzende reiskosten, wél komen de prijzige hotelkosten voor rekening van Schüler Afbouwgroep Dos. Daardoor zal de vereniging uiteindelijk toch enkele duizenden euro’s moeten toeleggen op dit sportevenement. Ondertussen hebben de preses en zaalmanager Louis van Goor een gesprek gehad over dit item met de provinciale overheid.

De toegangskaarten voor beide duels zijn in de voorverkoop bij Bouds Inn aan het Oosterdiep en in Emmen bij The Athletes (voorheen Coach). Kosten voor één wedstrijd 10 euro. Voor een combikaart betaalt u 18 euro. Dos jeugdleden tot 18 jaar hebben toegang voor 5 euro per duel. Voor de overige jeugd tot 18 jaar: 8 euro; voor beide wedstrijden: 15 euro.

Foto: Tina Kolthof

 

Advertentie