Skip to main content

DOS stopt op hoogste niveau

De dames van DOS stoppen na dit seizoen met eredivisiehandbal. De club uit Emmer-Compascuum doet bewust een stap terug. 

Advertentie

In een brief vertelt het bestuur bewust te kiezen te willen acteren op een lager niveau. DOS hoopt in de toekomst met zowel de dames als de heren in de eerste divisie actief te zijn. Daarnaast wordt er een jeugdplan ontwikkelt om als kweekvijver te fungeren.

In 2013 promoveerde de dorpsclub uit Emmer-Compascuum naar het hoogste podium in Nederland. Het ontpopte zich als een springplank voor jeugdige talenten naar een club uit de Nederlandse top of het buitenland. Zo speelden international Kelly Dulfer en Kristy Zimmerman een seizoen in het rood van DOS, alvorens ze landskampioen werden met Dalfsen. Schutter Maxime Struijs dwong via DOS een transfer naar het Duitse Trier af.

Volgend seizoen komen de dames van DOS uit in de landelijke hoofdklasse A. De klasse waar op dit moment het reserveteam in uitkomt.

Achtste finale Challenge Cup
Het huidige seizoen van de formatie van scheidend coach Rob Fiege wordt gekenmerkt door personele problemen. Ondanks een overvolle lappenmand schopte de Drentse eredivisionist het tot de achtste finales van de Challenge Cup. Roxanne Bovenberg is dé blikvanger van de club. De kans dat de topscorer ook volgend seizoen te zien is in Emmer-Compascuum lijkt met de bewuste stap terug klein. Dinsdag werd wereldkundig dat hoekspeelster Wilsterman de overstap maakt naar Dalfsen.

 

Later meer…

Foto: Tina Kolthof

Advertentie

Join the discussion 30 Comments