Skip to main content

Drie Nederlandse nominaties op EK

By 27 januari 2022Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Drie landgenoten maken kans op een plekje in het All Star Team van het EK in Hongarije en Slowakije. Het onderstreept de prachtige tiende plaats van het Nederlands team op het eindtoernooi.

Advertentie

Het gaat om Luc Steins, Kay Smits en Samir Benghanem (foto). De EK-gangers van het Nederlands team hebben ieder vijf concurrenten.

45 doelpunten
Steins is genomineerd om beste middenopbouwer van het eindtoernooi te worden. De spelmaker van PSG, tegen Kroatië de maker van de 28-28, heeft concurrentie van onder meer Jim Gottfridsson (Zweden), Kentin Mahé (Frankrijk) en de uitgeschakelde Noor Sander Sagosen.

Op de rechteropbouw kan er gestemd worden op Smits. Met 45 doelpunten staats de linkspoot van SC Magdeburg op plaats drie van de topschutterslijst. De laatste twee EK-duels van Oranje moest Smits door een besmetting missen.

Stembussen zijn geopend
Benghanem is een van zes opgevallen cirkelspelers. De speler van Aalsmeer liet ook in de dekking zijn waarde zien. Op de lijn kan er ook gestemd worden op andere andere Marino Maric (Kroatië), Adrian Figueras (Spanje) en Magnus Saugstrup uit Denemarken.

De stembussen zijn zojuist geopend. Je stem uitbrengen op het All Star Team van het EK? Klik hier!

Advertentie