Skip to main content

Drie Nederlandse ploegen naar Turkije voor EBT Finals

Drie Nederlandse ploegen zijn aan het eind van de week in Turkije voor de European Beach Tour (EBT) Finals: Camelot, Westsite en Volendam.

Advertentie

Camelot Handball Tilburg is de Nederlandse troef in het mannentoernooi. De landskampioen heeft tijdens de EBT genoeg punten verzameld om zich tussen 8 en 11 juni in Antalya te meten met de beste teams van Europa.

De Noord-Brabanders beginnen de EBT Finals in groep A. Camelot komt in de poulefase BMP Benalmadena Maravillas, BHC Zagreb, GFCA Beach Handball, Associacao Desportiva OSN, Hei Beach Handball en Hir-Sat BHC tegen.

Internationals bij Westsite
Vrouwenploegen Westsite en Volendam zitten in respectievelijk groep A en B. Daardoor ontlopen beide teams elkaar in de eerste twee dagen van het eindtoernooi. In het weekend kruist de top-4 van iedere poule met elkaar in de kwartfinale.

Bij het Amsterdamse Westsite spelen meerdere internationals. Marit van Ede, Claudia Ter Wal, Isabel Barnard en Amber van der Meij stonden anderhalve week geleden nog in de EK-finale. Titelhouder Duitsland was op het zand in Nazaré te sterk voor Nederland.

EHF TV
De drie deelnemers uit eigen land zijn vanaf donderdag 8 juni online te volgen. Klik hier voor de livestreams.

Foto: Eelco Schaap

Advertentie