Skip to main content

Drie speelsters op tribune tijdens Nederland – Brazilië

By 29 oktober 2022Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Nederland speelt vanmiddag in de Golden League tegen Brazilië. Drie speelsters zitten tijdens het oefenduel op de tribune.

Advertentie

Bondscoach Per Johansson heeft Harma van Kreij, Angela Malestein en Yara ten Holte buiten de wedstrijdselectie gelaten. Laatstgenoemde blijft uit voorzorg aan de kant. Ten Holte kreeg in het slot van de pot tegen Noorwegen een bal tegen haar oog.

Jeugdinternational Bianca Schanssema van Quintus is aangekomen in Stavanger om positiegenoot Rinka Duijndam bij te staan. Waar Kelly Vollebregt donderdag tegen Noorwegen nog ontbrak bij de EK-ploeg, mag de rechterhoekspeelster zichzelf vanmiddag bewijzen. Achtvoudig doelpuntenmaker Malestein krijgt rust.

Housheer weer bij de groep
Ook Dione Housheer (foto) zit weer bij de wedstrijdselectie. De rechteropbouwer van Odense Håndbold maatke donderdagavond na vijf weken met succes haar rentree binnen de lijnen. Housheer komt terug na een duimblessure en heeft vertrouwen tijdig fit te zijn voor het EK dat voor Nederland op 5 november start.

Waar de Oranjedames twee dagen geleden verrassend wonnen van Noorwegen (24-33), ging Brazilië duidelijk onderuit tegen Denemarken. Het werd 34-22 voor de EK-ganger uit Noord-Europa.

Ziggo Sport Racing
Nederland – Brazilië begint om 14:00. De partij in Noorwegen is te zien op Ziggo Sport Racing.

Luister ook: De Grote EK-gids | Spielmacher | S05A06

Foto: FotoReza

Advertentie