Skip to main content

Driemanschap krijgt technische leiding bij Hellas

Hellas heeft voor een opmerkelijke trainerscombinatie gekozen als opvolging van de eerder dit seizoen weggestuurde Maarten Roestenburg. Dat meldt Peter Lotman in het AD.

Advertentie

Onder meer oud-international Maura Visser (36) gaat zich met de training bij de Haagse eredivisionist bemoeien. Visser heeft een verleden bij de club uit Den Haag en zal in de midweek één avond voor de herengroep staan.

A-typische invulling
BJörn Budding (44) en Joris Witjens (42), tevens met een verleden bij Hellas, maken het driemanschap compleet. Laatstgenoemde is sinds het vertrek in de winter van Roetsenburg reeds de hoofdcoach van de blauw-witten.

Witjens: “Het is een a-typische invulling, dat weten wij en dat vindt de club ook. Maar wij zijn goede vrienden, dus die samenwerking komt echt helemaal goed. Het vertrouwen van de spelers is ook volop aanwezig.”

139 interlands
In het Topsportcentrum in Almere werd Visser gistermiddag samen met zeven andere gestopte internationals in het zonnetje gezet. De aanstaande trainer van Hellas, tevens spelersmakelaar bij GRANDSLAM, speelde 139 keer voor Oranje waarin ze liefst 451 keer scoorde.

Na de remise tegen GHV (32-32) heeft Hellas afgelopen weekend wel een eredivisiezege geboekt. Provinciegenoot Feyenoord Handbal ging er zaterdagavond met 32-29 (15-13) aan. Net als in Goirle maakte Kevin Pronk er zeven.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie