Skip to main content

Drietal stopt bij HC Groot Venlo, tweede versterking komt uit Duitsland

De BOT met VOC is voor een drietal het laatste kunstje in het tenue van HC Groot Venlo. De tweede versterking van de Limburgse uitdager komt uit Duitsland.

Advertentie

Pien de Swart (foto), Demi Smolenaers en Becky van Nijf stoppen er na de finale met de Amsterdammers mee. Aanstaande zondagmiddag om 14:30 start het gevecht om de schaal in de hoofdstad.

Cirkelspeler De Swart is bezig aan haar elfde seizoen in de hoofdmacht van HC Groot Venlo dat na de zomer verder gaat onder de naam Fortes Venlo. Ze maakte de opmars van de club mee en stond net als Smolenaers aan de basis van de gewonnen landstitel in 2022 en bekerwinst een seizoen later.

TV Aldekerk
Laatstgenoemde draagt sinds 2016 het blauw van HC Groot Venlo. Rechthoekspeler Van Nijf stopte al eens eerder, maar sloot begin dit kalenderjaar weer aan en maakte zo de kwartfinale van de EHF European Cup mee.

De Duitse Julia Albin is na Eef Toonen de tweede versterking van HC Groot Venlo. De 21-jarige cirkelspeelster komt met nieuwe hoofdtrainer René Baudé mee. Het duo werkt op dit moment samen bij derde Bundesliga-club TV Aldekerk.

Gielen naar België
Eerder maakten Minke van Katwijk (HL Buchholz 08-Rosengarten) en Frencis Portengen (Borussia Dortmund 2) al hun vertrek bij de kampioenskandidaat bekend. Huidige hoofdtrainer Robin Gielen gaat bij het Belgische Houthalen aan de slag.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie