Skip to main content

Dringen voor plaats Final4 van BENE-League

By 16 januari 2018BENE-league, Voorpagina

Dit weekend staat de vijftiende speelronde in de BENE-League op de agenda. Het wordt wurmen voor een gewild plaatsje in de Final4.

Advertentie

Eind februari spelen de vier best geklasseerde ploegen uit de grensoverschrijdende competitie de Final4. Tijdens het finaleweekend in Den Bosch wordt de grote winnaar van de BENE-League bekend. Vier Nederlandse teams zijn gepositioneerd in het linkerrijtje.

Trainerswissel
Met drie punten achterstand op koploper Achilles Bocholt heeft OCI-LIONS goede kaarten de Final4 te halen. In 2015 schreef de landskampioen de BENE-League voor het laatst op de naam. FIQAS/Aalsmeer, dat derde staat, heeft evenveel punten als de Limburgse leeuwen.

Ook Herpertz/Bevo en KRAS/Volendam zijn in de race voor een ticket voor de eindstrijd. Evenals Initia Hasselt hebben de Nederlandse topploegen achttien punten vergaard. Waar Bevo en Volendam een jaar geleden een grijs jaar draaiden in de BENE-League, zijn de teams – na een trainerswissel – weer op prijzenjacht.

Top-2 eredivisie
De rol van JMS/Hurry-Up en Wematrans/Quintus lijkt uitgespeeld. Met respectievelijk negen en twee punten kunnen kunnen beide ploegen zich richten op de play-downs. In de lente gaan Hurry-Up en Quintus hun plaats in de BENE-League verdedigen. De top-2 van de eredivisie mag in een poultje van vier een gooi doen.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie