Droomscenario Hansen blijft uit: Twaalfde Champions League voor Barca

By 9 juni 2024Buitenland, Voorpagina

Door één goal meer te maken dan Aalborg Håndbold, 30-31, heeft het Spaanse Barca voor de twaalfde keer in de clubhistorie de Champions League gewonnen.

Op het uur in Keulen kon Mikkel Hansen een verlenging eruit slepen voor de Denen. De vrije bal van de linkeropbouwer, bezig aan zijn laatste wedstrijd als clubspeler, raakte de bovenkant van de lat waarna de spelers van Barca elkaar in de armen vielen.

Heel lang kon Aalborg Håndbold de favoriet uit Spanje bijbenen. Na 15-15 halverwege kwam Barca, waar achtvoudig doelpuntenmaker Melvyn Richardson na de tijd werd uitgeroepen tot MVP van het weekend, enkele minuten voor tijd drie voor (27-30).

Nielsen en Mem
Opnieuw weigerde de Deense uitdager, waar doelman Niklas Landin een uitmuntende eerste helft afleverde, de handdoek te werpen. Toen Aalborg Håndbold terugkwam tot één verrichte landgenoot in het doel van Barca Emil Nielsen twee belangrijke reddingen. Na twintig minuten werd de uitblinker van de halve finale met THW Kiel nog gewisseld, maar voor minuut vijftig keerde Nielsen terug onder de lat van Barca.

Hansen en de Franse rechteropbouwer Dika Mem maakten er in de Champions League-finale respectievelijk acht en zeven. De supersterren komen elkaar deze zomer in Parijs weer tegen. Denemarken en titelhouder Frankrijk zitten tijdens de Olympische Spelen in poule B. Daarna stopt Hansen.

THW Kiel
Het brons in Keulen is in de middag naar THW Kiel gegaan. Zij wonnen het Duitse onderonsje van Bundesliga-kampioen SC Magdeburg. Voor rust maakte de ploeg uit het Noorden het verschil (14-23).