Skip to main content

Druk oefenprogramma Oranjemannen van start

By 3 januari 2017Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Het Nederlands mannenteam komt de komende twee weken samen. Van 3 tot en met 15 januari oefent het keurkorps van Joop Fiege meermaals tegen België en Finland. 

Advertentie

Aanstaande woensdag en vrijdag speelt Oranje tegen België. De Zuiderburen deden onlangs meerdere wenkbrauwen fronsen door met slechts één doelpunt verschil te verliezen van handbalgrootmacht Frankrijk. Tijdens de eerste oefenduels doet Fiege geen beroep op grote spelers als Fabian van Olphen, Gerrie Eijlers en Jeffrey Boomhouwer.

BENE-League
Wél geeft de bondscoach tijdens de tweeluik een aantal spelers uit de BENE-League kans zich in de kijker te spelen. Zo melden doelman Dennis Schellekens (Kras/Volendam), Nick de Kuyper (Targos/Bevo) en Samir Benghanem (Fiqas/Aalsmeer) zich vandaag op Papendal bij de nationale ploeg. Morgenavond wachten de Belgen voor de eerste keer.

Op 12 januari pakt Oranje het vliegtuig voor een oefentrip. De mannenploeg verblijft drie dagen in Finland. In Noord-Europa worden meerdere trainingen afgelegd en oefenen de mannen van Fiege en assistent Vlijm liefst drie keer tegen het thuisland. Finland verraste eind vorig jaar Oostenrijk in de kwalificatiecyclus.

Advertentie

Bult en consorten
Tijdens de buitenlandse oefentrip beschikt Fiege wél over de volledige selectie. Zo voegen Mark Bult, Jasper Adams en Tim Remer zich bij de nationale ploeg. Ook jeugdinternationals Kay Smits en Mark van den Beucken stappen op het vliegtuig voor de trainingsstage. Beide jongelingen, in clubverband actief in Duitsland, krijgen de kans zich te bewijzen.

Vanuit de verschillende selectie’s gaat Fiege doorselecteren. In de lente speelt Oranje WK-kwalificatieduels tegen Letland. Nederland kan in het tweeluik tegen de Letten de derde plaats in de poule veilig stellen.

Oefenwedstrijden Oranjemannen:
Woensdag 4 januari, 20:30: België – Nederland (Groot-Bijgaarden)
Vrijdag 6 januari, 19:45: België – Nederland (Bocholt)
Vrijdag 13 januari, 19:00: Finland – Nederland
Zaterdag 14 januari, 17:00: Finland – Nederland
Zondag 15 januari, 13:45: Finland – Nederland

Foto: FotoReza

Advertentie