Skip to main content

Druk op volgende generatie bij LIONS neemt zachtjes toe

De 20-jarige Martijn Kleijkers is bij LIONS onderdeel van de volgende generatie. Waar jongens als Lino Janssen, Luuk Hoiting en positiegenoot Ivo Steins al in de prijzen vielen, staat de teller bij Kleijkers nog op nul titels. Daar moet de aankomende weken verandering in komen. 

Advertentie

Toen Kleijkers zeven jaar was gingen V&L, Sittardia en BFC fuseren. Via Gemini kwam de cirkelspeler in 2015 bij eerste divisionist Sittardia terecht. “Vroeger werden er in de provincie nog veel derby’s gespeeld. Het leefde meer dan nu. De populariteit van de sport is in de regio wel afgenomen, geloof ik”, opent Kleijkers het gesprek. 

De lijnspeler van LIONS brak in het geel-blauw van Sittardia door. “We speelden een aantal jaar geleden met jonge jongens in de eerste divisie. Veel van hen zijn naar LIONS 2 gegaan”, legt Kleijkers uit. De opleidingsploeg van de Zuid-Limburgse fusieclub is actief in de eredivisie. “De beste jongens uit die ploeg zijn nu aangesloten bij het eerste. Het is nog de vraag hoe ons tweede team er na de zomer voor staat.”

Lambert Schuurs
Kleijkers is begaan met de handbalsport in de regio. Het samenwerkingsverband LIONS heeft de student, hij volgt de opleiding tot Financieel Medewerker, in zijn persoonlijke ontwikkeling veel gebracht. “Door de krachten te bundelen is er op gebied van het trainingsprogramma voor Nederlandse begrippen veel mogelijk bij LIONS. Dat heeft positief voor mij uitgepakt. Bij het team krijg ik veel tips van Ivo (Steins, red.) en assistent Lambert Schuurs. Dat is een enorm voordeel voor mij als cirkelspeler. Lambert is altijd positief in zijn benadering.”

Advertentie

Luc Steins en Kay Smits vonden na de landstitel – LIONS werd in 2015, 2016 en 2017 kampioen van Nederland – de snelweg over de grens. “Ook ik wil na mijn studie het liefst naar het buitenland”, verklapt Kleijkers. “Maar dan moet er in Nederland nog genoeg gebeuren. Ik heb nog niets weten te winnen en met Ivo Steins staat misschien wel de beste cirkelspeler van Nederland voor me. Ik wil over een aantal seizoenen natuurlijk voor hem staan.”

Ook Robin Leunissen
Naast Kleijkers wordt in Sittard ook gekeken naar talenten Tim Roefs, Ids Eussen en Robin Leunissen. Laatstgenoemde is onlangs door hoofdtrainer van LIONS Christopher Jauernik aan het vlaggenschip toegevoegd. “Er heerst een stevige honger naar een hoofdprijs. Veel goede jongens spelen inmiddels ergens anders. Ja, de druk op de nieuwe generatie neemt ook toe”, zegt Kleijkers met een knipoog. “Ik denk dat we in de HandbalNL League een goede kans maken.”

“We mikken op de best-of-three. Op Jasper Adams na, die is geopereerd, zijn we compleet. Terwijl bij Bevo en Volendam Robin Jansen en Jorn Smits weg zijn”, weet Kleijkers. Dit weekend komt titelhouder Aalsmeer op bezoek. “Dat is altijd een verhit potje. Bij Aalsmeer kunnen jongens als Samir Benghanem en Tim Bottinga de boel flink opstoken. Het is jammer dat er nu geen publiek bij is. Ik vind dat altijd wel een leuke wisselwerking.”

Foto: FotoReza

Advertentie