DSVD houdt hoofd in Emmen koel

Na de onverwachte thuisnederlaag tegen PSV heeft DSVD gisteravond de eerste zege in de degradatiepoule geboekt. In Emmen bleven de Overijsselaars in de spannende slotfase met E&O het koelst: 29-31.

Een gaatje vlak na rust (14-16) gaf DSVD in de tweede helft uit handen. Na veertig minuten maakte cirkelspeler van de thuisploeg Benthe de Haan gelijk (21-21).

Tien maal Hemmer
DSVD had in Drenthe het karwei al eerder kunnen afmaken, maar in totaal miste de ploeg uit Deurningen vijf strafworpen. Invaller onder de lat bij E&O Claudia ter Wal stopte er twee en drie maal gooide DSVD over of naast.

Met twee van haar uiteindelijk negen doelpunten besliste Dagmar Oude Voshaar de partij in het voordeel van de gasten. Topschutter van het treffen werd teamgenoot Maaike Hemmer (foto). E&O kreeg geen vat op de beweeglijke opbouwer die in het Noorden tot tien goals kwam.

Vijf punten
Na twee wedstrijden in de play-downs staat DSVD op vijf punten. E&O wacht nog altijd op het eerste succes. Concurrenten PSV (drie punten) en Volendam (vier) treffen elkaar vanmiddag om 14:30 in Eindhoven.