Skip to main content

DSVD kiest voor 25-jarige Bloemen: “Een geweldige kans”

De 25-jarige Tim Bloemen volgt vanaf 1 juni Jan Majoor op als hoofdcoach van DSVD uit Deurningen.

Advertentie

De eredivisieclub uit Overijssel krijgt daarmee de jongste trainer van de competitie voor de groep. Na leerzame maanden bij een jeugdopleiding in Denemarken gaat Bloemen weer een club coachen.

Uitdaging
“Een geweldige kans”, noemt Bloemen de klus bij DSVD. “Binnen zeven dagen na het eerste contact waren we eruit. Dat zorgt voor vertrouwen.”

“In Deurningen loopt een jonge groep rond die ontwikkelen wil. Een uitdaging die ik graag aan ga. Ik hou ervan om te werken met ambitieuze spelers”, vervolgt Bloemen die ook jeugdbondscoach op het zand is. Met Oranje U17 speelt de inwoner van Deventer in de zomer een Europees kampioenschap Beach Handball.

Hoofdklasse
Vorig zaalseizoen was Bloemen met Broekland actief in de hoofdklasse. “De stap naar de eredivisie is toch gaaf?”, vervolgt hij enthousiast. Als tiener gaf Bloemenal training aan de A-junioren van Wijhe’92 en Voorwaarts.

De aanstaande hoofdtrainer van DSVD besluit: “Ik heb altijd tussen leeftijdsgenoten gestaan. Misschien wordt dat voor de meiden van DSVD even wennen, want ze zijn met Jan een ervaren trainer gewend. Ik heb al een aantal trainingen bekeken en de eerste gesprekken verliepen soepel.”

Advertentie