Skip to main content

Dubbel SEW in Wognum, HandbaL Venlo moet bij halkeuze blijven

SEW hoopt dit weekend in Wognum op Europese overwintering. De eredivisionist begint vanavond aan de dubbel in de derde ronde van de EHF European Cup.

Advertentie

Nog drie Nederlandse clubs zijn actief in het bekertoernooi. SEW komt vanavond al in actie.

De blauw-witten spelen dit weekend twee keer in Wognum. Met Maccabi Arazim Ramat uit Israël wordt gespeeld om een plaatsje bij de laatste zestien van de EHF European Cup.

Russische speelsters
In de vorige ronde ontdeed SEW zich van het Litouwse Zalgiris Kaunas. Maccabi Arazim Ramat, waar ook een aantal speelsters uit Rusland onder contract staan, wist in Italië twee keer van AC Life Style Handball Erice te winnen (25-24 en 28-37).

Waar competitiegenoot Quintus al is uitgeschakeld in de EHF European Cup, de formatie van Fred Michielsen heeft het tweeluik in Malaga tegen titelhouder Costa del Sol Malaga niet weten te overleven, hebben HandbaL Venlo en zeker VZV nog zicht op de achtste finale. In leeg Limburg moet HandbaL Venlo een kleine nederlaag tegen het Zwitserse LK Zug Handball wegpoetsen.

Advertentie

Sporthal De Vilgaard
In Velden en niet Venlo moet het voor HandbaL Venlo gebeuren. Omdat de faciliteiten in sporthal De Vilgaard beter zijn besloot de koploper van de eredivisie uit te wijken. Nu publiek niet welkom is, heeft HandbaL Venlo geprobeerd de halkeuze terug te draaien. De EHF buigt niet mee.

VZV heeft de beste kaarten Europees te overwinteren. In ’t Veld verdedigen de rood-wittentegen WHC Vardar een ruime voorsprong. In Noord-Macedonië wist VZV te overtuigen (25-35).

Europees programma eredivisionisten:
Vrijdag 20:00 SEW – Maccabi Arazim Ramat
Zaterdag 16:00 VZV – WHC Vardar
Zaterdag 18:30 HandbaL Venlo – LK Zug Handball
Zaterdag 19:00 Maccabi Arazim Ramat – SEW

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie