Skip to main content

Dubbele cijfers Hendrikse in Bundesliga, Bietigheim blijft eerste

By 9 februari 2023Buitenland, Duitsland, Voorpagina

Nathalie Hendrikse (foto) heeft gisteravond nog maar eens laten zien in de Bundesliga het net makkelijk te vinden. De eerste plaats op het hoogste niveau in Duitsland blijft in bezit van SG BBM Bietigheim.

Advertentie

Achtervolger Thüringer HC nam in speelronde veertien na de pauze afstand van VfL Oldenburg: 36-27 (17-15). Rechterhoek Hendrikse scoorde liefst twaalf keer.

Sinds de zomer staat de blondine bij de huidige nummer twee van de Bundesliga onder contract. Het scorende vermogen van Hendrikse valt op. Bij Oranje krijgt Kelly Vollebregt ook na het stoppen van positiegenoot Debbie Bont de voorkeur op de rechterflank.

Champions League
SG BBM Bietigheim is na gisteravond nog altijd ongeslagen in Duitsland. De titelhouder was voor rust al klaar met BSV Sachsen Zwickau: 37-25 (21-11). Inger Smits was bij vijf goals van de thuisploeg betrokken. De spelmaker van Nederland maakte drie doelpunten en gaf in de midweek twee assists.

Advertentie

Aanstaand weekend sluit SG BBM Bietigheim de groepsfase van de Champions League af tegen DHK Banik Most. Dan laat competitiegenoot Borussia Dortmund zich net als Thüinger HC in de EHF European League zien. Daarom kwamen ook de geel-zwarten gisteren in eigen land in actie.

Struijs en Sprengers
Op bezoek bij SV Union Halle-Neustadt, waar Maxime Struijs drie keer scoorde, werd het 21-28 voor Borussia Dortmund. Halverwege stond het al 8-15. Vier keer vond linkerhoekspeler Zoë Sprengers het net. Zo blijft de formatie van Henk Groener één punt achter op Thüringer HC en het verschil met SG BBM Bietigheim is nog altijd drie.

Foto: Christian Heilwagen

Advertentie