Skip to main content

Dubbelslag Aalsmeer in laatste speelronde van HandbalNL League

Aalsmeer heeft zich vanavond in de slotronde van de HandbalNL League niet alleen geplaatst voor de BOT, maar ook het thuisvoordeel in de finale gepakt.

Advertentie

Op bezoek bij koploper LIONS trokken de Noord-Hollanders de partij met overtuiging naar zich toe: 23-30. Halverwege was het verschil tussen de titelhouder en Aalsmeer slechts één goal (11-12).

Sterke dekking
Na 16-18 liepen de bezoekers uit. LIONS vroeg bij 16-21 een time-out aan, maar ook daarna bleef Aalsmeer de sterkere partij. Vooral in de dekking maakten de zwart-gouden veel indruk.

Na vijftig minuten hadden Limburgers pas twintig keer gescoord. Bij LIONS stonden BFC’ers Lou Peters en Vasco Vonk op het wedstrijdformulier. Eerstgenoemde had het tenue van de ontbrekende Ids Eussen aan en de linkerhoekspeler van het Beeker duo verving Luca van Straaten.

In De Bloemhof
Na vijf speelrondes eindigen LIONS en Aalsmeer beiden op tien punten. Op basis van het onderlinge resultaat opent de ploeg van Wai Wong de best-of-three thuis en als er een derde duel komt, wordt ook deze in De Bloemhof afgewerkt.

Foto: FotoReza

Advertentie