Skip to main content

Duenas verwacht spannend tweeluik: ”Oranje moeilijk te kloppen”

Morgenavond staat in het Topsportcentrum in Almere het belangrijke EK-kwalificatieduel tussen Nederland en Spanje op het programma. Voor bondscoach Henk Groener en zijn team is het de eerste wedstrijd sinds het succesvolle WK in Denemarken waar Oranje zilver behaalde.

Advertentie

Tegenstander Spanje werd op het WK in de achtste finales uitgeschakeld door Frankrijk (21-22). Na de zilveren medaille op het EK in 2014 was dat toch wel een teleurstelling voor coach Jorge Duenas en zijn team. In een interview met de EHF zegt Duenas dat het lastig is de focus van zijn team op de duels met Nederland te krijgen. ‘’Iedereen is al bezig met de Olympische Spelen en het OKT. Ik moet zorgen dat we ons eerst focussen op de EK-kwalificatie. Pas daarna mogen we aan Rio denken, maar dat is nog ver weg.

”Nederland heeft op het WK laten zien waartoe het in staat is”

Nederland en Spanje wonnen allebei hun eerste wedstrijden van Oostenrijk en Bulgarije. De winnaar van het komende tweeluik kan zich dus al vroeg plaatsen voor het EK in Zweden, eind dit jaar. Duenas verwacht twee spannende wedstrijden: ‘’We spelen tegen een moeilijk te kloppen ploeg. Nederland speelde al op een hoog niveau, maar op het afgelopen WK hebben ze pas echt laten zien waartoe ze in staat zijn. Ik denk dat het twee spannende wedstrijden gaan worden waarin de beste speelsters voor de beslissing gaan zorgen. Bij Nederland denk ik dan aan Polman en Broch en in onze ploeg aan Nerea Pena.’’
De selectie van Spanje ziet er als volgt uit:

Keepers: Silvia Navarro (BM. Remudas), Darly Zoqbi (Fleury)

Linkerhoek: Eli Pinedo (Bera Bera), Amaia González (Deportivo BM. Aula)

Linkeropbouw: Beatriz Fernández (Bera Bera), Lara González (Siofoc KC), Alexandrina Cabral (Fleury)

Midden-opbouw: Macarena Aguilar (Siofoc KC)

Rechteropbouw: Nely Carla Alberto (Brest Bretagne HB), Marta Mangue (Brest Bretagne HB), Nerea
Pena (FTC Rail Cargo Hungaria)

Rechterhoek: Marta López (Fleury), Carmen Martín ( CSM Bucuresti)

Cirkellopers: María Núñez (ES Besançon feminin), Elisabet Chávez (Fleury), Ainhoa Hernández (BM. Zuazo)

Foto: IHF

Nederland

Advertentie