Skip to main content

“Duidelijk is dat wij geen favoriet zijn”

By 9 januari 2020Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Het is zover: Oranje gaat vanavond debuteren op het EK. Oud-winnaar Duitsland is in Trondheim de opponent. Verslaggever Peter Lotman voelde vlak voor de openingswedstrijd doelman Bart Ravensbergen (26) aan de tand over de start van het eindtoernooi. 

Advertentie

“Het is extra bijzonder deel uit te maken van het team dat voor de eerste keer aan een EK meedoet.” Ravensbergen is trots op zijn plekje in de EK-selectie. De doelman van het Duitse HSG Nordhorn-Lingen heeft zich tijdens de kwalificatiereeks voor het Europees kampioenschap met goede beurten nadrukkelijk in de kijker gespeeld.

“We hebben een team met spelers die allemaal een grote passie voor het handbal hebben. Jongens die alles opgeven om het uiterste eruit te halen en die ervan genieten voor hun land te mogen uitkomen. We hebben een goed, jong team dat fris handbal speelt en de komende jaren er alles aan wil doen om nog beter te worden”, vertelt Ravensbergen.

Stimulans
Duitsland is in EK-speelstad Trondheim de eerste opponent van Nederland. “Extra leuk natuurlijk en een grote stimulans om boven jezelf uit te stijgen. Ik kijk ontzettend uit naar die openingswedstrijd”, legt de goalie uit. Zes spelers van Oranje zijn actief in de Bundesliga. Ook teamgenoot bij HSG Nordhorn-Lingen Toon Leenders zit bij de EK-selectie.

Advertentie

“Duidelijk is dat wij geen favoriet zijn”, is Ravensbergen duidelijk. Duitsland kroonde zich in 2016 nog tot Europees kampioen. De aanstaande opponent plaatste zich al twaalf keer voor het EK. Nederland is er voor het eerst bij. “Toch heerst er binnen de ploeg een goed gevoel. We willen met elkaar technisch verzorgd handbal laten zien en de motivatie is enorm. Dus misschien zit er een verrassing in.”

Gerrie Eijlers
Samen met routinier Gerrie Eijlers knokt Ravensbergen voor het plaatsje tussen de palen. “Gerrie en ik spelen al heel wat jaren samen en dat gaat altijd heel goed. In het begin was hij de ervaren man en ik het jonkie. De verhoudingen liggen inmiddels wat anders, omdat ik ook veel ervaring heb opgedaan. Ik heb ongelofelijk veel respect voor hem en ik vind het gaaf samen met hem op dit EK te keepen.”

“Ik heb ongelofelijk veel respect voor hem”

Nederland – Duitsland begint om 18:15. Ziggo Sport zendt het EK-debuut van Ravensbergen en consorten uit op kanaal 13.

Foto: FotoReza

Advertentie