Skip to main content

Duijndam gaat op bezoek bij titelhouder Vipers Kristiansand

Na het EK gaat international Rinka Duijndam (25) vanavond voor het eerst sinds oktober weer verder in clubverband. In Noorwegen gaat de goalie op bezoek bij de titelhouder van de REMA 1000-ligaen.

Advertentie

Het Sola van Duijndam neemt het vanavond op tegen grootmacht Vipers Kristiansand. De aanstaande opponent van de doelvrouw van Oranje is titelhouder en ook ongeslagen koploper in Noorwegen. Bij Vipers Kristiansand staan onder meer Europees kampioen Katrine Lunde, Ana Vyakireva uit Rusland en de Zweedse Jamina Roberts onder contract.

EHF European League
Sola, sinds de zomer de werkgever van EK-ganger Duijndam, staat na zeven duels in de REMA 1000-league vierde. Het verschil met Vipers Kristiansand is vier punten: acht om twaalf. Op zaterdag gaat de Noorse lijstaanvoerder in de Champions League bij DHK Banik Most op visite.

Ook Duijndam en consorten zijn aanstaand weekend actief in Europa. In het heenduel in de derde kwalificatieronde van de EHF European League moet Sola langs Rocasa Gran Canaria uit Spanje.

Lipman en Hamel
Waar Vipers Kristiansand – Sola vanavond om 18:30 begint, klinkt bij competitiegenoten Fana en Byasen het eerste fluitsignaal een half uur eerder. Bij de gasten onder de lat: Annick Lipman. Het Volda van de derde Nederlandse doelvrouw in Noorwegen Hante Hamel ontvangt in dezelfde speelronde in Noorwegen runner-up Molde.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie