Skip to main content

Duitse fans van topclubs maken meterslang spandoek voor Smits

Een meterslang spandoek in de Bundesliga voor Kay Smits. Fans van SG Flensburg-Handewitt én SC Magdeburg hebben de geblesseerde Oranjeheer gisteravond veel beterschap gewenst.

Advertentie

Kampioenskandidaat SC Magdeburg ging gisteravond bij achtervolger en huidige werkgever van Smits SG Flensburg-Handewitt op bezoek. Voorafgaand aan de partij rolden fans een opvallend spandoek in de kleuren van beide clubs uit.

‘Durchhalten Kay’ was opeens in de arena van de thuisploeg te lezen. Zo wensten de supporters van aanstaande tegenstanders SG Flensburg-Handewitt en SC Magdeburg de rechteropbouwer van Oranje, hij wisselde afgelopen zomer na winst van de Champions League van Bundesliga-club, veel beterschap.

Door een ontstoken hartspier staat de Limburger al maanden aan de kant. Smits ontbrak tijdens het Europees kampioenschap en ook tijdens de prijzenjacht van zijn oude club. Door met 29-32 (15-19) in Noord-Duitsland te winnen heeft SC Magdeburg de koppositie van Füchse Berlin overgenomen.

Smits, die zich tijdens de oefenstage van de nationale ploeg in eigen land even in Almere liet zien, maakt in zijn revalidatie kleine stapjes. Hij is onlangs weer gestart met rustig trainen.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie