Skip to main content

Duitser Dell gaat bij LIONS graag de confrontatie aan

Meer nog dan vorig seizoen bemoeit Jonas Dell (24) zich met het spel en voorkomen van LIONS. De Duitse ‘vechtjas’ van de Limburgers kijkt dan ook uit naar het treffen in de aanstaande speelronde in de BENE-League met landskampioen Aalsmeer.

Advertentie

In zijn eerste seizoen kampte Dell lang met een slepende voetblessure. Helemaal fit haalt hij de achterstand in. LIONS doet het goed onder het gebrul van de expressieve lijnspeler. Dell: “Nu Ivo (Steins, red.) naar de midden is gegaan mag ik vaker meer naar voren. Vorig jaar werd ik vooral ingezet als verdediger.”

Met Dell op de lijn heeft LIONS zich naar de eerste plaatst in de competitie gevochten. Hij is een van vier Duitsers bij de Zuid-Limburgers. Sinds Christopher Jauernik voor de groep staat spelen ook Tobias Weiler en nieuweling Phillipp Hempel voor de fusieploeg.  “In Duitsland begint het bij de dekking en daar hou ik ook van. Daar eerst alles geven en dan iets moois met de bal doen. Of wij het verschil bij LIONS maken? Nee, dat denk ik niet. Een dutchy als Ivo geeft ook altijd honderd procent. Hij had net zo goed een Duitser kunnen zijn.”

Iets los maken bij medespelers
In de zomer van 2021 kwam Dell over uit Zwitserland. “Ik heb een tijdje in Zwitserland gespeeld. Heb me altijd afgevraagd hoe het is om handbal over de grens te spelen”, aldus Dell. “Toen een aanbod van LIONS kwam heb ik niet lang nagedacht. Mijn geboortestad Solingen ligt slechts zo’n honderd kilometer van Sittard vandaan. Door mijn gang naar de BENE-League kan ik ook studeren in Duitsland. Ik volg de studie Politics in Wuppertal.”

Advertentie

Waar politici een meester zijn in het controleren en achterhouden van emoties, laat Dell zich binnen de lijnen vaak gaan. “Ik uit me graag in het veld. Ook om iets bij medespelers of de tegenstander los te maken”, lacht de cirkelspeler. Zo helpt Dell LIONS van het wat zakelijke karakter af. “Samen met anderen in de ploeg proberen we dat imago te doorbreken. Aanstaande tegenstander Aalsmeer laat zien dat je met pittig spel heel ver kan komen.”

Stijl van Aalsmeer
“Ik mag heel graag naar hun ploeg kijken. Ze kunnen hard spelen en hebben maling aan de meningen van buitenaf. Dat werkt, want ze hebben ons in de lente verslagen in de strijd om de landstitel. Ik zie dat dit seizoen heel graag anders”, gaat Dell verder.

Dell kijkt uit naar het treffen in De Bloemhof. “Vorig jaar moest ik het duel in Noord-Holland vanaf de kant toekijken”, besluit de gedreven Duitser. “Ik ken de historie tussen beide teams goed. Het zal een echte test worden. Daar kan ik me goed voor opladen.”

Foto: FotoReza

Advertentie