Skip to main content

Duitsland en Frankrijk mogelijke spelbrekers Oranje

By 12 december 2016Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Met vier punten staan Duitsland, Frankrijk en Nederland gelijk in groep 1. Mochten de drie landen uit poule B vandaag winnen, dan wacht woensdag een zenuwslopend slot. Het in vorm verkerende Oranje zou wel eens kind van de rekening kunnen worden.

Advertentie

De speelronde van vandaag is cruciaal. Wanneer de drie koplopers winnen, zijn Zweden, Servië en Spanje uitgeschakeld op het EK. Hen wacht over twee dagen een confrontatie met de drie kanshebbers. Oranje speelt vanavond om 18:30 tegen Servië, om woensdagmiddag om 16:15 de hoofdfase af te sluiten tegen Spanje.

Miraculeuze winnende goal
De Francaises kropen tegen Spanje door het oog van de naald. In de laatste achttien seconden maakten ze gelijk en scoorden ze op miraculeuze wijze de winnende goal. Bij een gelijkspel had Oranje alles in eigen hand gehad.

Wanneer zowel Duitsland, Frankrijk als Nederland hun laatste twee duels winnen, wordt gekeken naar het doelsaldo. Op dit moment staat de formatie van Helle Thomsen op een derde plaats op basis van het doelsaldo en valt het virtueel buiten de boot. De eerste twee landen stoten door naar de halve finale van het kampioenschap in Zweden.

Tussenstand groep 1:
1. Duitsland 3-4
2. Frankrijk 3-4
3. Nederland 3-4
4. Zweden 3-3
5. Servië 3-3
6. Spanje 3-0

Foto: Tina Kolthof

Advertentie