Skip to main content

Duitsland: Goals EK-ganger Geenen en Visser, TuS N-Lübbecke blijft bovenin meedoen

Rond de kerstdagen wordt in Duitsland het tempo opgevoerd. In de tweede Bundesliga gisteravond veel Nederlanders actief.

Advertentie

Geen uitzege, maar wel goals voor hoekspelers Kaj Geenen (foto) en Sander Visser. Het VfL Lübeck-Schwartau van eerstgenoemde ging bij HSC 2000 Coburg ten onder (26-21). Geenen, bij de laatste zestien voor het EK van Oranje, maakte vier uit vijf.

Linkspoot Visser liet met twee goals voor HSG Nordhorn-Lingen van zich horen. De aanstaande club van Mark Bult trok bij hekkensluiter EHV Aue verrassend aan het kortste eind: 34-31 (16-13). Doordat ook het HC Elbforenz Dresden van drievoudig doelpuntenmaker Ivar Stavast verloor, 28-31 met TV 05/07 Hüttenberg op visite, blijft HSG Nordhorn-Lingen zevende op het tweede niveau van Duitsland.

Vijf punten verschil
TuS N-Lübbecke heeft in de promotiestrijd goede zaken gedaan door laagvlieger TSV Bayer Dormagen nipt voor te blijven: 23-22 (13-13). Vijf minuten voor tijd ging de winnende binnen voor de thuisploeg waarna beide ploegen het net niet meer wisten te vinden. International Rutger ten Velde scoorde twee keer voor de nummer vijf van de tweede Bundesliga.

Advertentie

Het gat met de promotieplekken is voor TuS N-Lübbecke vijf punten. Koplopers SG BBM Bietigheim en VfL 1. Potsdam komen vanavond op de vloer. Verder ook op tweede Kerstdag veel actie in Duitsland. Dan is bijvoorbeeld om 19:30 HSG Nordhorn-Lingen – TuS N-Lübbecke.

Bart Ravensbergen
Het Frisch Auf Göppingen van Bart Ravensbergen – net als Geenen, Stavast en Ten Velde ook opgeroepen voor het Europees kampioenschap van volgende maand – heeft het gisteravond op het hoogste niveau niet gered bij de koploper in de Bundesliga SC Magdeburg. Het werd 31-27 (17-10) voor de thuisploeg. In twintig minuten tijd kwam Ravensbergen tot vijf stops (29 procent).

De Bundesliga sluit vanavond het kalenderjaar af voor de focus op het EK in Duitsland gaat. Om 20:30 in de PHOENIX CONTACT Arena: TBV Lemgo versus HSV. Spelmaker Dani Baijens gaat langs bij zijn oude club. Bij het thuisteam staan landgenoten Thomas Houtepen, Niels Versteijnen en Bobby Schagen onder contract.

Foto: FotoReza

Advertentie