Skip to main content

Duitsland: HSG Bensheim/Auerbach en Neckarsulm SU sluiten af in stijl, zeven goals Sprengers

Het podium in Duitsland is bekend. Landgenoten lieten zich gisteravond in de slotronde van de Bundesliga nog maar eens zien.

Advertentie

HSG Bensheim/Auerbach heeft een uitstekend seizoen afgesloten op plaats twee. De ploeg waar Sarah van Gulik en Dionne Visser stoppen won gisteravond uit bij TSV Bayer 04 Leverkusen dat het contract van geblesseerde doelvrouw Lieke van der Linden heeft verlengd en tijdens de voorbereiding Rozemarijn Alderden van VOC verwelkomt.

Het werd 23-30 (11-13) voor de runner-up. Gelijktijdig sloot kampioen SG BBM Bietigheim het speeljaar zonder nederlaag af. Kelly Dulfer, vier keer raak, en co versloegen HSG Blomberg-Lippe met 35-27 (19-10).

Bij de nummer één van de Bundesliga gaat de focus op de Final4 van de Champions League. Volgend weekend treft de kampioen van Duitsland in de halve finale de beste club van Frankrijk: Metz Handball.

Advertentie

Plaats vier van de Bundesliga is voor Borussia Dortmund. De ploeg van Henk Groener, de oud-bondscoach staat ook na de zomer voor de groep, rekende op eigen vloer af met het Buxtehuder SV van de vertrekkende Nyala Krullaars: 29-21 (12-12). De schutter van Buxtehuder SV heeft in Frankrijk getekend.

Topschutter van het treffen werd Oranjedame Zoë Sprengers (foto). Ze maakte er tijdens haar laatste wedstrijd voor Borussia Dortmund zeven. Sprengers sluit in het nieuwe seizoen aan bij het Deense Nykøbing.

Waar doelvrouw Tess Lieder nog een doorlopend contract in Duitsland heeft, stopt ook landgenoot Harma van Kreij bij de geel-zwarten. Het is onbekend wat de voormalig Oranjedame gaat doen.

Onderin was het doek reeds gevallen voor hekkensluiter HSG Bad Wildungen Vipers, verlies bij BSV Sachsen Zwickau (34-26) en de volgende club van Jessie van de Ruit: HSV Solingen-Gräfrath 76. Laatstgenoemd team ging gisteravond onderuit bij Neckarsulm SU: 34-29 (16-14).

De thuisploeg in het donkerblauw stond lang onderaan, maar heeft zich toch veilig gespeeld. Sharon Nooitmeer (Thüringer HC), Marloes Hoitzing (BSV Sachsen-Zwickau) en zesvoudig doelpuntenmaker Amber Verbraeken (HSG Blomberg-Lippe) gaan in de Bundesliga van club wisselen en speelden zo hun laatste pot voor Neckarsulm SU.

Foto: FotoReza

Advertentie