Skip to main content

Duitsland: Koploper klopt Dortmund, HSG Bensheim/Auerbach blijft volgen en veel goals Nieuwenweg

By 28 december 2023Buitenland, Duitsland, Voorpagina

Ook na het WK gaat SG BBM Bietigheim onverstoorbaar door in Duitsland. De Bundesliga-koploper klopte gisteravond het Borussia Dortmund van Henk Groener met 23-31.

Advertentie

Na 13-16 halverwege en 17-20 kwam SG BBM Bietigheim helemaal los. De inbreng van Kelly Dulfer en Inger Smits, die beiden bezig zijn aan hun laatste seizoen bij de Duitse lijstaanvoerder, was met ieder één goal bescheiden. Waar Dulfer bij Györ heeft getekend, verkast Smits in de zomer naar het Roemeense CSM Bucuresti.

Namens de thuisploeg in het geel-zwart kwamen Harma van Kreij (vier doelpunten) en WK-ganger Tess Lieder (vier stops, 26 procent) in actie. Zoë Sprengers stond gisteravond niet op het wedstrijdformulier van Borussia Dortmund.

Contractverlenging voor Dekker
Met zeventien punten blijft SG BBM Bietigheim eerste in de Bundesliga. Borussia Dortmund zakt door de thuisnederlaag af naar plaats vijf. De verrassende nummer twee is nog altijd HSG Bensheim/Auerbach.

Advertentie

De runner-up rekende in eigen huis af met laagvlieger HSV Solingen-Grafräth 76: 37-22 (19-12). Namens HSG Bensheim/Auerbach scoorde Sarah Dekker (foto) zes keer. Na de thuisoverwinning maakte de rechterhoekspeler bekend bij de nummer twee van de Bundesliga te verlengen.

Acht keer raak
Ook een goede herstart voor de nummer dertien op de Duitse ranglijst: HSG Bad Wildungen Vipers. De club van Tessa Bremmer bleef TSV Bayer 04 Leverkusen met 25-22 voor. Met acht doelpunten was Anouk Nieuwenweg heel belangrijk voor HSG Bad Wildungen Vipers (vier punten) dat HSV Solingen-Grafräth (twee) en het puntloze SU Neckarsulm achter zich houdt.

Laatstgenoemd team redde het gisteravond na een voorsprong bij rust (12-15) net niet bij Buxtehuder SV: 26-24. Landgenoten Amber Verbraeken (zes doelpunten), Marloes Hoitzing, Annefleur Bruggeman (beiden twee) en Sharon Nooitmeer vonden tevergeefs het net voor SU Neckarsulm.

Thüringer HC
Plaats drie in de Bundesliga blijft na speelronde negen voor Thüringer HC dat evenveel punten heeft als HSG Blomberg-Lippe, veertien, en een beter doelsaldo. De club van drievoudig doelpuntenmaker Nathalie Hendrikse kwam bij VfL Oldenburg met de de schrik vrij. Twee minuten voor tijd maakte Thüringer HC de winnende 31-32 (19-18).

Alle uitslagen Bundesliga:
VfL Oldenburg – Thüringer HC 31-32
Buxtehuder SV – SU Neckarsulm 26-24
HSG Blomberg-Lippe – TuS Metzingen 32-29
S Union Halle-Neustadt – BSV Sachsen Zwickau 22-25
HSG Bensheim/Auerbach – HSV Solingen-Gräfrath 76 37-22
Borussia Dortmund – SG BBM Bietigheim 23-31
HSG Bad Wildungen Vipers – TSV Bayer 04 Leverkusen 25-22

Advertentie