Skip to main content

Duitsland: Oranjeheer Baijens en Jansen zegevieren

Veel landgenoten lieten zich afgelopen weekend over de grens in Duitsland zien. In het overzicht winstpartijen voor international Dani Baijens en Robin Jansen.

Advertentie

Rotterdammer Baijens (foto) heeft op bezoek bij HSG Wetzlar twee punten gescoord: 28-30. Bij rust stond HSV nog achter (13-12). De spelmaker van Oranje maakte tegen HSG Wetzlar twee goals en vijf assists.

Nederlaag SC Magdeburg
TBV Lemgo moest in speelronde dertien van de Bundesliga voor koploper F├╝chse Berlin buigen: 32-26. In de Duitse hoofdstad stonden de gasten, waar Niels Versteijnen (drie doelpunten) en Bobby Schagen zich op het scoreformulier werkten, halverwege verrassend voor (12-13).

Waar Kay Smits met titelverdediger SC Magdeburg heeft verloren van concurrent THW Kiel (33-34), trok op een niveau lager ook tweevoudig doelpuntenmaker Ivar Stavast aan het kortste eind. In de tweede Bundesliga ging HC Elbflorenz Dresden in de allerlaatste seconde ten onder tegen TSV Bayer Dormagen: 25-26 (13-11).

Advertentie

Rutten en Houtepen
In de derde Bundesliga twee punten voor koploper TV Emsdetten en Robin Jansen. Tijdens de 35-22 zege op LIT 1912 vond de linkeropbouwer zes keer het net. In dezelfde klasse hield Sjuul Rutten een punt over aan de partij met TuS 1882 Opladen.

Het TV Aldekerk van de oud-speler van onder andere Houten en Bevo speelde afgelopen weekend met 27-27 gelijk. Rutten vond zes keer het net. Vorige week maakte hij er al acht voor TV Aldekerk. Tot slot: Ondanks vier treffers van Thomas Houtepen heeft de opleidingsploeg van TBV Lemgo in de derde Bundesliga van Ahlener SG verloren: 33-38.

Lees ook: Ravensbergen helpt HSG Nordhorn-Lingen aan uitzege

Foto: FotoReza

Advertentie