Skip to main content

Duitsland: Punt VfL Gummersbach, sterke helft Ravensbergen, zeven keer Houtepen

Waar Oranjedames druk zijn op het EK, laten mannelijke internationals zich over de grens zien. Een overzicht van verrichtingen van Oranjemannen en landgenoten in Duitsland.

Advertentie

Waar het SG Flensburg-Handewitt van assistent Mark Bult twee punten heeft overgehouden aan het treffen met HC Erlangen (31-29), moest collega Anel Mahmutefendic in de Bundesliga genoegen nemen met een punt. Bergischer HC – VfL Gummersbach eindigde gisteren in 30-30. Drie doelpunten van de gasten kwamen van de hand van rechteropbouwer Tom Jansen.

Het is het HSV van Dani Baijens niet gelukt het pootje van koploper Füchse Berlin te lichten. In Hamburg eindigde de partij in 28-37 (14-19) voor de bezoekers. Baijens was bij zes goals van HSV betrokken: vier keer de maker, tweemaal als aangever.

47 procent
In de tweede Bundesliga bleef HSG Nordhorn-Lingen gisteren ThSV Eisenach net voor: 23-22. International Bart Ravensbergen (foto) keepte een helft en kwam tot negen stops. Zo keerde hij bijna de helft van de ballen van ThSV Eisenach (47 procent).

Advertentie

Landgenoot Sander Visser was aandachtig toeschouwer van de partij. De rechterhoek is geopereerd aan zijn knie en focust zich op het nieuwe seizoen in Duitsland. Zijn club HSG Nordhorn-Lingen moet genoegen nemen met plaats zes op het tweede niveau.

Derde Bundesliga
Een week na de stunt op THW Kiel heeft Bundesliga-club TBV Lemgo het hoofd moeten buigen in het uitduel met Rhein-Neckar Löwen: 37-28. Halverwege stond het 16-14. Bobby Schagen maakte er namens de gasten vijf, vier keer vond Niels Versteijnen het net. Ook Niko Blaauw viel namens de bezoekers in het rode uittenue in.

In de derde Bundesliga blijft het TV Emsdetten van Robin Jansen samen met HSG Krefeld aan de leiding gaan. Bij laatstgenoemd team is Mark Schmetz de coach. Op vrijdagavond rekende TV Emsdetten, waar Jansen er drie maakte, af met thuisploeg Bergische Panther: 30-34. Ook Erik Blaauw scoorde in dienst van competitiegenoot SGSH Dragons even vaak als Jansen.

Thomas Houtepen
Zo ontdeed de middenmoter waar Blaauw sinds de zomer speelt zich met 29-26 van TuS Spenge. Tot slot ook in de derde Bundesliga West: een thuiszege van de opleidingsploeg van TBV Lemgo op de leeftijdsgenoten van ASV Hamm-Westfalen: 34-26. Aanwinst Thomas Houtepen maakte namens de bezoekers zeven goals.

Foto: FotoReza

Advertentie