Skip to main content

Duitsland: SG Flensburg-Handewitt blijft volgen, Vijf goals Geenen en Baijens

Het SG Flensburg-Handewitt van assistent Mark Bult en de geblesseerde Kay Smits blijft de top-2 in de Bundesliga volgen. Op een niveau lager in Duitsland maakte Oranjeheer Kaj Geenen (foto) afgelopen weekend vijf goals.

Advertentie

Nummer drie op het hoogste niveau SG Flensburg-Handewitt zegevierde bij het ploeterende Rhein-Neckar Löwen: 26-35. Halverwege stond het al 13-17 voor de ploeg waar doelman Kevin Møller vijftien stops (37 procent) maakte. Het is voor Rhein-Neckar Löwen de vijfde competitienederlaag op rij.

Het verschil tussen de ploeg van Bult en koploper Füchse Berlin blijft vier punten. De formatie uit de hoofdstad rekende afgelopen weekend af met TBV Lemgo: 30-26 (15-11). Namens de gasten scoorde international Niels Versteijnen twee uit drie.

Zorgen bij Baijens en HSV
Op vrijdagavond verslikte Dani Baijens zich met HSV in HC Erlangen. De spannende pot eindigde in 30-28 (15-12). Spelmaker Baijens vond vijf keer het net van de thuisploeg. Het verschil tussen HSV en nummer zeventien ThSV Eisenach is nog maar twee punten.

Advertentie

In de tweede Bundesliga maakte ook linkerhoekspeler Kaj Geenen vijf doelpunten. Het VfL Lübeck-Schwartau van de EK-debutant kende zaterdagavond geen moeite met hekkensluiter EHV Aue: 32-22 (16-10).

In achtervolging op promotiekandidaten
Waar het TuS N-Lübbecke van Rutger ten Velde gisteren van Die Eulen Ludwigshafen verloor (34-32), pikte HC Elbflorenz Dresden wel twee punten op. Door de 31-34 overwinning op TUSEM Essen staat de club waar Ivar Stavast twee doelpunten maakte en evenveel assists gaf zevende in de tweede Bundesliga.

TuS N-Lübbecke (27 punten), HC Elbflorenz Dresden (22) en VfL Lübeck-Schwartau (21) zijn in achtervolging op de kampioenskandidaten. VfL Potsdam en SG BBM Bietigheim bezetten op het tweede niveau van Duitsland de promotieplekken.

Foto: FotoReza

Advertentie