Skip to main content

Duitsland: Waardevolle uitzege Neckarsulm SU, HSG Bensheim/Auerbach verdedigt plaats twee

In de voorlaatste speelronde van de Bundesliga heeft Neckarsulm SU een waardevolle uitzege geboekt. De degradatiekandidaat versloeg afgelopen weekend hoogvlieger HSG Blomberg-Lippe.

Advertentie

Het werd 32-37 (13-18) voor de ploeg die lang onder de degradatiestreep stond. Door de overwinning heeft de nieuwe nummer tien in Duitsland Neckarsulm SU lijfsbehoud in eigen hand.

Op de vloer van haar volgende club HSG Blomberg-Lippe speelde Amber Verbraeken subliem. De linkspoot kwam tot acht uit acht. Sharon Nooitmeer (foto), Marloes Hoitzing en Annefleur Bruggeman maakten er ieder één voor Neckarsulm SU dat drie plaatsen gestegen is en in de slotronde laagvlieger HSV Solingen-Grafrath 76 ontvangt.

Sarah van Gulik
Runner-up HSG Bensheim/Auerbach heeft een aanval van Borussia Dortmund afgeslagen. Tijdens de laatste thuiswedstrijd van tweevoudig doelpuntenmaker Sarah van Gulik werd het 29-28 voor de rood-gelen. Met veertig punten blijft HSG Bensheim/Auerbach, waar ook Jill Kooij en tegenstander Harma van Kreij er twee scoorden, Thüringer HC (39 punten) en Borussia Dortmund (37) voor.

De nummer drie Thüringer bleef bij HSV Solingen-Grafrath overeind. Het uitduel eindigde in 32-38 (15-18) voor de ploeg waar rechterhoekspeelster Nathalie Hendrikse op het wedstrijdformulier ontbrak.

Zes om vier treffers
Kampioen SG BBM Bietigheim had geen medelijden met hekkensluiter HSG Bad Wildungen Vipers. De thuisploeg van trainer/coach Mart Aalderink ging er tegen de Champions League-finalist met 24-41 af. Anouk Nieuwenweg, ze vertrekt in de zomer naar Polen, vond zaterdagavond twee keer vaker het net dan international Inger Smits: zes om vier treffers.

Foto: FotoReza

Advertentie