Skip to main content

Dulfer maakt gevoelige transfer: Het verhaal klopte

By 28 januari 2021februari 7th, 2021Achtergrond, Artikelen, Buitenland, Duitsland, Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Kelly Dulfer (26) draagt volgend seizoen het tenue van SG BBM Bietigheim. De international gaat deze zomer de gevoelige overstap van Borussia Dortmund naar de competitiegenoot in Duitsland maken. 

Advertentie

Na twee seizoenen keert Dulfer Borussia Dortmund de rug toe. “Ik had voor het EK al besloten bij de club te vertrekken. Het botert niet zo tussen mij en de trainer. Ik vind het jammer dat het zo loopt, want het team is bijzonder leuk”, draait de blondine er niet omheen. 

In het geel-zwart van de Bundesliga-club plaatste Dulfer zich een jaar geleden voor de Champions League. In Europa heeft ze zich in de kijker gespeeld. Ook uit Denemarken was er vergaande interesse voor Dulfer. “Maar het verhaal van Bietigheim klopte. Dat het een concurrent van Borussia Dortmund is, is voor mij geen punt. Het maakt het natuurlijk wel interessant dat we elkaar tegen gaan komen.”

Kampioen van Denemarken
In 2015 ruilde Dulfer eredivisionist Dalfsen in voor VfL Oldenburg. Tussen 2017 en 2019 speelde ze in Denemarken voor København Håndbold waarmee ze in 2018 landskampioen werd. Bij de nationale ploeg speelt Dulfer, die ook uitkwam op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro, een steeds grotere rol.

Advertentie

“Ik wil in de Champions League blijven spelen en Bietigheim is daar vrijwel zeker van. Dat was voor mij heel belangrijk. In Denemarken weet je niet wie kampioen gaat worden. Daarnaast heb ik een heel goed gesprek gehad met de mensen van de club. De manier hoe ze naar me kijken en met me omgaan voelt heel goed en heb ik het afgelopen jaar wel een beetje gemist. Ik heb het gevoel dat ik mezelf mag zijn”, legt Dulfer uit.

Goed afsluiten
Met Borussia Dortmund hoopt de linkeropbouwer afscheid te nemen met de landstitel. De Nederlands getinte formatie is na twaalf duels nog ongeslagen. SG BBM Bietigheim bezet met een punt meer de koppositie. Ook heeft de nieuwe club van Dulfer twee wedstrijden meer gespeeld. Dulfer besluit: “Ik wil hier met de meiden van het team goed afsluiten. Daarna gaat de focus op Oranje en SG BBM Bietigheim.”

Eerder deze week maakte Borussia Dortmund bekend dat Merel Freriks gaat verlengen. Naast Dulfer vertrekt ook Inger Smits. Het is nog niet bekend waar de opbouwer tekent.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie