Skip to main content

Dynamico bluft Hagenezen af

By 14 oktober 2023Competities, Eredivisie, Voorpagina

Dynamico heeft in de zevende ronde van de eredivisie tegen WHC/Hercules gestunt. In Oss stond het het na een uur 33-31.

Advertentie

Met een lobje Nic Cornelissen-Wenting maakte drie minuten voor tijd de 32-30. Na een time-out van Wesley Hage scoorden de gasten uit Den Haag 45 tellen voor het eind via Quinten Rappange nog de aansluitingstreffer, maar opnieuw Cornelissen-Wenting besliste vlak voor het laatste fluitsignaal het duel in voordeel van Dynamico.

Halverwege stond het nog 16-16. Bij 19-22 en 24-27 leek het kwartje de kant van WHC/Hercules, dat in september nog even in de top-5 van de eredivisie stond, op te vallen. Na de 28-28 van Thomas van Kessel ging het thuispubliek er in Noord-Brabant goed voor zitten.

Kraker in Waalwijk
Door de thuisoverwinning is Dynamico, vorig weekend te sterk voor Bevo 2, over WHC/Hercules op de ranglijst van de eredivisie heengegaan. De Ossenaren staan tiende met zes punten terwijl het team van Hage op vijf blijft steken.

De kraker in het linkerrijtje tussen Tachos en BFC is door de bezoekers uit Beek gewonnen: 26-33 (11-15). Zo blijven de geel-groenen koploper DFS Arnhem, dat morgen op visite gaat bij Volendam 2, op twee punten volgen.

R+D Watersley Handball
Gelijktijdig heeft R+D Watersley Handball het derde punt van het seizoen gescoord. De Limburgse promovendus speelde op de vloer van PSV met 30-30 gelijk.

Foto: FotoReza

Advertentie