Skip to main content

“Een verloren jaar zou ik dit niet willen noemen”

Het wachten zit er bijna op voor Rookie van Mizuno Jalisha Loy (19). Na een kruisbandblessure mikt de opbouwspeelster van VOC op het EK met Oranje U19.

Advertentie

Afgelopen zomer ging het mis voor Loy. In het seizoen zag ze de muren van het krachthonk vaker dan de Amsterdamse zou willen. “Maar ik train op de HandbalAcademie weer volledig mee”, geeft Loy een teken van leven.

“Ik ben over de negen maanden heen, maar speel nog geen wedstrijden”, legt ze uit. Daardoor ontbrak ze nog tijdens de best-of-three van kersvers landskampioen VOC met HandbaL Venlo. “Ik heb geschreeuwd en geklapt voor de meiden. Nu mogen ze dat weer voor mij doen, haha.”

Eindtoernooi in Roemenië
Mentaal is de tiener afgelopen seizoen getest. “Vooral op momenten dat het team het moeilijk heeft wil je helpen. Bijvoorbeeld tijdens de bekerfinale. Het liep niet en dan is het lastig om in je gewone kleding vanaf de kant toe te kijken.”

Advertentie

“Ik heb me de afgelopen maanden gefocust op zaken waar ik me in een normaal zaalseizoen minder bewust mee bezig houd”, vervolgt Loy. “Krachttraining is écht een ding geworden. In de midweek stond ik er iedere dag. Nu moet ik weer conditie opbouwen en wedstrijdfit worden. Ik verheug me erop om een goal te maken, naar de bank te kijken en samen te juichen.”

Verloren jaar?
Dat hoopt Loy al eind deze maand te doen. “Dan gaat Jong Oranje ter voorbereiding op het EK een vierlandentoernooi spelen. Ik hoop een paar minuutjes te maken. Daar zou ik al tevreden mee zijn”, klinkt het hoopvol. Begin juli is het eindtoernooi in Roemenië.

“Een verloren jaar zou ik dit niet willen noemen”, besluit de jeugdinternational wijs. “Ik heb op een andere manier aan m’n lichaam kunnen werken en ook een positieve mindset gekregen. Je dingen leren waarderen.”

Foto: FotoReza

Advertentie