Skip to main content

Eenvoudige zege Györi, Bietigheim buigt

Nycke Groot en Yvette Broch zijn met succes het nieuwe seizoen in de Champions League gestart. De titelverdedigers ontdeden zich in eigen huis van FC Midtjylland: 27-19.

Advertentie

Bij rust (15-8) was het verschil reeds bereikt voor grootmacht Györi. Zowel Groot als Broch behaalde een honderd procent scoringspercentage. Beide internationals maakten namens de Hongaarse kampioen drie goals.

SG BBM Bietigheim wist de allereerste wedstrijd in het kampioenenbal niet om te zetten in een overwinning. In Montenegro verloor de kampioen van Duitsland met 33-24 van Buducnost. Charris Rozemalen, vorig seizoen namens VOC nog actief in de eredivisie, vond drie keer het net. Linkerhoekspeelster Martine Smeets schreef één treffer in de Champions League bij.

Zes uit zes
Het Hongaarse FTC van Snelder en Van der Heijden boog vrijdagavond voor HC Vardar. Na een slechte eerste helft (17-10) stokte de inhaalrace bij 34-31. Snelder, aanvoerder van de nationale ploeg, verzilverde al haar zes doelpogingen. Van der Heijden deed met twee treffers een duit in het zakje.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie