Eerste competitiezege BFC is meteen belangrijk

BFC heeft door voor het eerst dit seizoen in competitieverband te winnen de laatste plaats in de play-downs overgedragen aan PSV: 19-18 (10-5).

Uitgerekend tegen de concurrent uit Eindhoven slaagde BFC erin aan het langste eind te trekken. Na de 19-14 van Mirre Cremers scoorde de thuisploeg de laatste twaalf minuten niet meer, maar klonk het verlossende eindsignaal tijdig voor BFC.

Laatste vijf goals
De eerste en laatste overwinning dit seizoen boekte BFC in de beker. Enkele weken geleden rekende de formatie van scheidend hoofdtrainer Harold Nusser, hij sluit bij V&L aan, in de achtste finale met moeite af met VZV 3.

In de degradatiepoule kwamen de gasten uit Eindhoven vanavond te laat op gang. De laatste vijf doelpunten van het treffen in Beek werden door PSV gemaakt. Echter werd er na de aansluitingstreffer van Hilke Weijs in de laatste twee minuten niet meer gescoord in Beek.

Kramer en Kruijer
VZV blijft groepshoofd. In eigen huis kwamen de wit-roden tegen DVSD terug van een achterstand halverwege: 29-27 (14-16). Jane Kramer (zes goals) en Maud Kruijer (vijf) maakten in speelronde drie van de play-downs de meeste doelpunten voor VZV.