Eerste divisie: Aristos houdt druk op Rapiditas, weer winst Achilles

De titel in de eerste divisie is nog geen uitgemaakte zaak, want koploper Rapiditas en eerste achtervolger Aristos scoorden beiden afgelopen weekend weer twee punten. Het seizoen telt nog zes speelrondes en alleen de kampioen promoveert in mei naar de eredivisie.

In Amsterdam liet runner-up Aristos zich in de openingsfase verrassen door Uni-Verde. Het tactische plan van de Zuid-Hollanders werkte een helft lang. Na rust poetsten de geel-blauwen snel een achterstand van twee goals weg en liepen over laagvlieger Uni-Verde heen.

Max de Maat
Linkspoot Rick Hellinga stal bij Aristos, waar oud-speler van Aalsmeer Max de Maat zijn debuut maakte, de show. Ook doelman Mark Kooij speelde tijdens de 31-21 overwinning een hoofdrol.

Ook Rapiditas maakte in eigen huis geen fout. Het Drentse Unitas, voorafgaand aan de partij in Weert vierde in de eerste divisie, werd al voor de pauze op achterstand gezet (16-11). Na 24-16 lieten de Limburgers de teugels vieren: 28-24.

Vijfde keer op rij
De nieuwe nummer vier van de competitie is Achilles dat een jaar geleden nog tweede divisionist was. De wit-zwarten wonnen zaterdagavond voor de vijfde keer op rij. Artemis’15 was in Apeldoorn met 34-23 (18-11) de klos. Voormalig speler van Bevo Tyrone van Dalen maakte er tegen de provinciegenoot acht.