Skip to main content

Eerste divisie bereikt kookpunt: Koploper Rapiditas ontvangt Amsterdamse achtervolger

Tien dagen voor het laatste competitieweekend treft de top-2 van de eerste divisie elkaar vanavond in Limburg. Dit is wat je moet weten van Rapiditas – Aristos.

Advertentie

De beste twee ploegen van de eerste divisie spelen om 20:30 in Weert tegen elkaar. Na 28 wedstrijden heeft koploper Rapiditas 36 punten. De uitdager uit Amsterdam, 150 doordeweekse kilometers heen en terug, bezet met één punt minder plaats twee.

Na 30 speelrondes promoveert alleen de kampioen naar de eredivisie. Rapiditas of Aristos neemt de plaats van EHC over. Na twee jaar keren de Zuid-Hollanders terug naar de eerste divisie.

29-32
Het heenduel in de hoofdstad mondde uit in een belangrijke overwinning voor de Limburgers. Op 2 december 2023 werd het 29-32 voor Rapiditas. Na de jaarwisseling is voormalig landskampioen Max de Maat lid van de Noord-Hollander geworden.

Toen Aristos vijf seizoenen geleden nog uitkwam in de eredivisie, was de aanstaande thuisploeg nog tweede divisionist. In het seizoen 2021/2022 ging Rapiditas, dat op de slotdag hoogvlieger Achilles treft, als kampioen van die klasse omhoog. Eerste hoogtepunt van de wit-blauwen dit kalenderjaar was de achtste bekerfinale tegen Aalsmeer.

Scherhage en Scherge
De kampioenskandidaten zouden afgelopen zaterdagavond de kraker spelen, maar door Koningsdag is naar een nieuwe datum gezocht. Aan Scherhage en Scherhage de taak vanavond de topwedstrijd in goede banen te leiden.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie