Skip to main content

Eerste divisie: Titel voor VOC 2, MHV’81 neemt plaats twee over

VOC 2 is zaterdagavond al kampioen van de eerste divisie geworden. De belangrijkste promotiekandidaat komt na afgelopen weekend niet uit Overijssel, maar Mill.

Advertentie

In ’t Veld kwamen de Amsterdamse reserves, door de aanwezigheid van de hoofdmacht van VOC uitgesloten om de gang omhoog, niet verder dan een gelijkspel. Na de 27-27 bij VZV 2 kreeg VOC 2 laat op de avond goed bericht uit Overijssel.

Runner-up Wijhe’92 verslikte zich namelijk in Fortissimo waardoor VOC 2, met voormalig olympiër Michelle Goos (foto) op de hoek, het kampioenschap niet meer kan ontgaan. In de week dat hoofdtrainer Maurice Feringa toch bij de roodhemden besloot te verlengen verloor Wijhe’92 duidelijk van de Utrechters: 21-32 (9-14).

Beiden 30 punten
MHV’81 won wel en is zo over Wijhe’92 op de ranglijst heengegaan. Door de 30-28 zege op DSS mogen de Noord-Brabanders zich de nieuwe nummer twee van de eerste divisie noemen. Bij 14-14 halverwege kon de partij in Mill nog alle kanten op.

Beide promotiekandidaten hebben met nog drie speelrondes voor de boeg 30 punten. Op basis van een beter onderling resultaat is MHV’81 ten opzichte van Wijhe’92, dat vorig jaar kampioen van de tweede divisie werd, in het voordeel.

Op 4 mei
Op zaterdagavond 4 mei is Wijhe’92 – MHV’81. De kans is groot dat de winnaar van dat duel na de zomer op het hoogste niveau van Nederland debuteert.

Foto: Hank Prijs

Advertentie