Skip to main content

Eerste divisionist Foreholte slaat slag met eredivisiekeepers

Foreholte zet de promotiewens kracht bij door twee eredivisiekeepers terug te halen naar Voorhout. Romy Verweij (23) en Marit Huiberts (22) staan in het nieuwe seizoen bij de eerste divisionist onder de lat.

Advertentie

Positiegenoten Verweij en Huiberts hebben een verleden bij Foreholte. Ze staan dit jaar bij respectievelijk landskampioen VOC en Volendam in de eredivisie onder de lat.

“In Amsterdam slokt handbal veel van mijn tijd op en ik wil het rustiger aan doen. Ik heb zin om bij Foreholte terug te keren”, aldus Verweij die afgelopen zaterdag nog de beker met VOC won.

Met vriendinnen spelen
Als tiener brak Verweij in Voorhout door. In de hoofdstad werd de goalie meermaals landskampioen. “Maar ik heb me altijd bij Foreholte laten zien waar ik weer met mijn vriendinnen ga spelen. Ik dacht al langer na over een terugkeer en nu ik mijn doelen bij VOC heb bereikt is het, het juiste moment.”

Huiberts is afgelopen zomer teruggekeerd in de eredivisie. Daarvoor verdedigde ze het doel van het Deense Ringkøbing Håndbold. Bij Volendam is Huiberts de nummer één.

Jordaan blijft aan
In Zuid-Holland gaan de nieuwe doelvrouwen vallen onder hoofdtrainer Patrick Jordaan die ook na de zomer bij Foreholte, de huidige nummer zeven van de eerste divisie, voor de groep staat. Aanwinst Verweij heeft een relatie met Jordaan. “Maar daar is met de groep goed over gepraat”, aldus de keepster. “Er staat een heel leuke ploeg waarmee we wel eens hoog kunnen gaan eindigen.”

Foto: FotoReza

Advertentie