Skip to main content

Eerste duel Olympisch kampioen tegen Nederland

Het eerste officiële duel dat kersvers Olympisch kampioen Denemarken speelt is tegen de Oranjemannen van Joop Fiege. Nederland neemt het begin november tijdens het eerste EK kwalificatieduel op tegen de winnaar van Olympisch goud.

Advertentie

Zondag versloegen Hansen en co Frankrijk in de Olympische finale in Rio de Janeiro. Een voorsprong bij rust (16-14) werd niet uit handen gegeven. Regerend Olympisch kampioen Frankrijk werd door de 28-26 kloppartij onttroont. Het brons ging naar Duitsland.

13 juni 2017
In het weekend van 2 en 3 november gaat de nationale mannenploeg op bezoek bij de gouden Deense ploeg. Het is de eerste wedstrijd in de kwalificatiereeks voor het EK in 2018. Oranje plaatste zich voor het eerst in de historie voor de poulefase. In het weekend van 13 en 14 juni 2017 speelt Nederland in eigen huis tegen de Olympisch kampioen.

EK in Kroatië
Naast Denemarken strijdt Oranje voor een EK-ticket tegen Hongarije en Letland. De eerste twee landen plaatsen zich voor het EK in Kroatië. Tevens ligt er een ticket klaar voor de allerbeste nummer drie van de kwalificatiereeks.

Foto: FotoRezaAdvertentie