Eerste Europese zege Vipers en Abbingh, productieve eerste helft Odense Håndbold

In de tweede groepswedstrijd van de Champions League heeft het Vipers Kristiansand van Oranjedame Lois Abbingh (foto) gezegevierd. De Noren waren gisteren te sterk voor FTC: 37-26.

Na 19-15 halverwege kwam Vipers Kristiansand in helft twee niet meer in de problemen. Waar Angela Malestein namens de gasten uit Hongarije drie keer scoorde, vond landgenoot Abbingh vijf keer het net van FTC.

Tien reddingen
Door een bijzonder productieve eerste helft is ook Odense Håndbold in de Champions League op twee punten gekomen. Spelmaker Larissa Nusser bepaalde met Buducnost op bezoek, vorige week al tegen SG BBM Bietigheim ten onder, de ruststand in Denemarken op liefst 25-8.

Na het uur stond het 39-24. Net als vorige week in het kampioenenbal keepte doelvrouw Yara ten Holte sterk (tien reddingen, vijftig procent). Linkerhoekspeler Bo van Wetering maakte de meeste treffers voor Odense Håndbold: zes.

Broch versus Haggerty
Gelijktijdig heeft Györ afgerekend met debutant en competitiegenoot DSVC Schaeffler: 35-23 (14-10). Yvette Broch scoorde namens de thuisploeg in het groen-wit twee uit twee terwijl positiegenoot Tamara Haggerty voor de bezoekers vooral verdedigend werk verrichte.