Skip to main content

Eerste finaleweekend voor Nederlands getint Sporting Pelt

Door de plaatsing van Sporting Pelt voor de Final4 van de BENE-League zijn eind deze maand nog meer landgenoten in Den Bosch te vinden.

Advertentie

Nederlandse ploegen LIONS en Aalsmeer zijn met nog één speelronde te gaan zeker van het finaleweekend van de competitie. Beide teams kunnen door uitdager Volendam niet meer uit de top-4 gespeeld worden.

Bartek Konitz
Naast titelhouder Achilles Bocholt heeft ook het Belgische Sporting Pelt zich geplaatst voor de Final4. Het is de eerste keer voor de oud-landskampioen van België waar Nederlanders een flinke vinger in de pap hebben.

Tijdens de beslissende zege op Volendam van afgelopen weekend (33-28) maakte Bartek Konitz er elf. Na een blessure is de oud-international helemaal terug. Ook Tommie Falke (zeven doelpunten), Bart Köhlen (vier), Robin Schoenaker en Dylan Vossen (beide twee) werkten zich in Neerpelt op het wedstrijdformulier.

Titelfavoriet
Veel landgenoten gaan op 26 en 27 maart proberen het machtige Achilles Bocholt van de troon te stoten. De titelhouder kan gezien de resultaten in de reguliere competitie als favoriet voor de eindzege bestempeld worden.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie