Skip to main content

Eerste koppositie in eredivisie voor BFC, ook andere favorieten klaren klus

By 3 september 2023september 4th, 2023Competities, Eredivisie, Voorpagina

De eerste koppositie in de eredivisie is voor BFC dat gisteravond korte metten maakte met buur Watersley R+D Handball. Ook andere titelkandidaten openden met een overwinning.

Advertentie

BFC verliet bij 45-28 het veld. Met Watersley R+D Handball, voorheen V&L, trof de thuisploeg uit Beek de kampioen van de eerste divisie en debutant in de competitie.

Wel succes voor een andere nieuwkomer in de eredivisie: Tachos. De Waalwijkers, in de lente nog actief in de HandbalNL League, versloegen Vrone/Berdos: 40-25. Bij rust stond het 18-13 voor de ploeg waar Frank van Ommen zijn debuut als hoofdtrainer maakte.

Beukman en Schutte
Ploeg drie met de gehoopte start is Quintus. De wit-groenen kenden geen enkele moeite met PSV dat zich vorig jaar ternauwernood in de eredivisie wist te handhaven. Het werd in Kwintsheul 33-21.

Vlak voor het einde van de eerste helft zorgde Jordan Beukman voor het eerst gaatje van tien treffers (20-10). Jeugdinternational Youri Schutte maakte in de slotminuut de laatste voor Quintus dat meteen weer in de top-3 van de competitie staat.

Laatste twee wedstrijden
Tevens twee punten voor WHC/Hercules, Feyenoord en DFS Arnhem. Vandaag staan de laatste twee wedstrijden van speelronde één op het programma: Volendam 2 – Hellas en Aalsmeer 2- EHC.

Uitslagen eredivisie:
Quintus – PSV 33-21
Dynamico – Feyenoord 20-27
Tachos – Vrone/Berdos 40-25
BFC – Watersley R+D Handball 45-28
E&O – DFS Arnhem 28-30
WHC/Hercules – Bevo 2 35-27

Foto: FotoReza

Advertentie